PA!

PA! ontvangt realiseringsbijdrage Filmfonds!

Fixy

Vanaf de dag dat de hulpbehoevende Albert (75) bij zijn zoon, de net gescheiden journalist Daan (38), is ingetrokken op zijn kleine stadse bovenwoning, is hij voeding voor diens journalistieke aspiraties. Daan, die alles op alles moet zetten om zijn baan te behouden, spaart zijn vader niet in zijn hilarische mantelzorg-columns over hem. En terwijl de column steeds succesvoller wordt, blijft Daan de brokstukken van zijn leven als een kermis bulldozer met gouden muntjes rondschuiven: het ontwijken van zijn moeder in coma, het geheim houden van de column voor zijn vader, zijn gebrekkige aandacht voor zijn jonge zoon en de moeilijke omgang met zijn ex.
Tot elkaar veroordeeld op de etage, moeten de twee zich als opa, zoon, vader en partner opnieuw uitvinden, willen ze niet aan ruzie en schuldbesef ten onder gaan. Net als ze dichter bij elkaar komen, barst de bom als Albert zichzelf terugleest in de krant.

Bij vlagen hilarisch portret van een getroebleerde vader-zoon relatie die op momenten een feest van herkenning is, voor alle leeftijden.

Credits

scenario • Paul Teunissen
regie • Sander Burger